čtvrtek 14. července 2016

14.07.2016 - Reykjavík

Poslední den cesty, ráno příměstským autobusem do Reykjavíku a obcházíme povinné návštěvní zajímavosti. Počasí nám stále přeje, jako po celou cestu, hodně vyjímečné na islandské poměry.



Navštěvujeme také krásnou vilu z počátku 20. století, kde se v r. 1986 sešel Regan s Gorbačovem a toto setkání je považováno za začátek konce studené války a začátek nové převratné doby ve východním bloku. Opravdu vyjímečné místo s atmosférou významných politických rozhodnutí, ovlivňujích dějiny.



Na oběd konečně zaskočíme v přístavu do vyhlášené Fish & Chips fastfood restaurace a dáváme, no samozřejmě, vynikající Fish & Chips. Má to tu atmosféru, nabídka je napsaná na tabulích křídou, ceny na islandské poměry skvělé. Po objednání u pultu dostaneme stojánek s dřevěnou rybičkou a číslem, který si postavíme na stůl, a za chvíli nám nesou křupavoučké mňam mňam.



Odpoledne opět busem zpět do Keflavíku. Balíme a to je už konec cesty. Zítra přes Londýn domů. Zdraví maskot cesty a největší místní celebrita, ptáček Papuchalka :-).


Dokument z cesty: https://vimeo.com/176507478

2 komentáře:

  1. Sice už to končí, ale celá rodina se na vás moc těší.
    Až se vrátíte do Prahy, můžeme zajít do Fish and chips kousek od Mánesa. Byli jsme tam nedávno s Káťou a je to super!

    OdpovědětVymazat
  2. Dík za zpravodajství, rádi jsme s Vámi cestovali.... H+T

    OdpovědětVymazat