čtvrtek 7. července 2016

07.07.2016 - Sprengisandur Highland Track

Vyrážíme na Sprengisandur Highland Track. 200 Km dlouhá cesta přes měsíční krajinu. Pouze kámen, prach a popel. V dálce ale vidíme ledovce Hofsjökull a Vatnajökull, největší v Evropě.


Přesně v polovině cesty, v tom nejhorším, neopuštěnějším místě, prudké zasyčení z pravé strany auta... Ano, stalo se to, proražená pneumatika... Opět. Znovu, jako v Keni. Zastavujeme a hledáme rezervu a hever. Vedle nás po chvíli zastavuje další teréňák a ochotný člověk se zúčastňuje radou i rukou. Obrovské terénní kolo se podaří sundat ale ještě je problém s odmontováním rezervy. Nakonec, hotovo... Ale smolného dne není konec (je 7. den), zjišťujeme, že se někudy (asi dveřmi) dostává prach do obytné nástavby:: Všechno uvnitř je pokryto ptrachem, oblečení ve skřínkách, prostě všechno. Výbuch sopky! Večer sjíždíme z Vysočiny opět na asfalt a u první pumpy strávíme krásné chvilky úklidem všeho v autě. Dnes tedy spíše den, který nebyl moc šťastný.  

4 komentáře:

  1. Takove pekne datum-7.7. ...a takova smula. Ale hlavne, ze to dopadlo dobre. Zdravime...H+T

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj, to bude dobrý, to zvládnete! Snad vám pomůže zázračná 3M páska!

    OdpovědětVymazat
  3. Ahojky, nevím co je 3M páska, ale u nás se říká "Izolepa řeší každý problém..." . Je-li to něco podobného, izolepa nás opravdu už mnohokrát "zachránila"...

    OdpovědětVymazat
  4. Jo,to je přesně ono, je to trošku lepší izolepa.
    Adam

    OdpovědětVymazat